Bravo Denisa Roman!

 Cine este DENISA? DENISA este o fetiţă care locuieşte „la ţară”, mai precis, in comuna Chirnogi din judeţul Călăraşi. A invaţat la şcoala din sat,  dar şi-a ales să facă liceul in Bucureşti şi nu la orice liceu ci la „Tudor Vianu”  recunoscut prin performanţă.  Profesoara ei de matematică – ANCUŢA STĂNILĂ –  este tot o fiică a satului, profesoara de limba română – DANIELA NACHIU –  de asemenea localnică, motiv pentru care mulţi au fost sceptici în privinţa reuşitei unei eleve de la ţară în competiţia cu cei de la oraş pregătiţi de profesori „cu ştate”  şi i-au sfătuit părinţii să se răzgândească. Dar părinţii au avut încredere in copilul lor şi au încurajat-o constant iar DENISA fermă în hotărârea ei. A susţinut examenul şi …  a reuşit. Şi nu oricum:  A FOST ADMISĂ CU NOTA 9,99.  Şi nu a fost o întâmplare. Anul acesta, trecând pe primul loc de etapele judeţene, DENISA a participat la faza nationala a olimpiadei de limba si literatura romana de la Arad, unde a luat mentiune, la faza nationala a olimpiadei de matematica de la Iasi, in cadrul careia a fost sustinut si concursul Alexandru Myller, luând şi aici mentiune. A fost la Constanta la concursul de chimie „Chimexpert”, unde a luat premiul II. A participat la concursul de fizică-chimie „Impuls perpetuum” si a luat premiul I la faza judeteana urmând să meargă la Deva in perioada 1-8 august pentru faza naţională.
Şi dacă adaug că la aceeaşi olimpiadă de matematică (faza judeţeană) la care DENISA a fost clasată prima, locurile 3 şi 4 au fost ocupate de elevi ai aceleiaşi şcoli, Şcoala nr. 3 Chirnogi, realizăm că totuşi OMUL SFINŢEŞTE LOCUL ! Bravo  Denisa ! Felicitări profesorilor ei.

38 de gânduri despre „Bravo Denisa Roman!

 1. Trebuie trecută în istoria neamului, printre alde Vlaicu, Vuia, … şi alţii, plecaţi tot de la „coada vacii” şi strălucitori prin râvnă şi inteligenţă, spre folosul lor şi al neamului.
  Bravo, Denisa! Nu te lăsa!

  • Geanina, toate gândurile tale bune au ajuns la mine şi le-am îmbrăţişat pe toate. Am să-i spun Denisei, că atunci când Geanina Lisandru spune „MĂ ÎNCLIN” este mai mult decât onorant!

   • te imbratise si eu, aura. am citit pe undeva ca esti plecata la borcea, in lumea apelor ravasite. sper sa nu gresesc. de-o fi asa, ma rog pentru cei dragi tie.

   • Pisica, din păcate nu ai greşit. Am fost într-adevăr la sora mea care locuieşte pe malul Borcei. Este o senzatie ciudată să priveşti neputincios apa care vine şi în câteva secunde mătură agoniseala de o viaţă. Iti mulţumesc pentru gândul bun şi pentru prietenia pe care mi-o dăruieşti.

 2. Buna Aurora, ti-am simtit lipsaaaaaaaaaaa….
  Felicitari Denisei pentru rezultatele exceptionale, felicitari parintilor si dascalilor care au indrumat-o in toti acesti ani.
  Felicitari si tie, draga mea, pentru ca ai ales acest subiect.
  Asemenea lucruri ar trebui promovate chiar agresiv, asemenea copii ar trebui incurajati.

  • O! Cati ! Iţi mulţumesc că mi-ai simţit lipsa. Să nu-ţi închipui că eu nu m-am gândit mereu la tine, mai ales acum, ştiindu-te în zonă ameninţată de ape. Am să transmit felicitările tale, iar în ce mă priveşte, mă simt onorată!

  • Denisa, mă bucur mult că ai intrat pe blogul meu să mulţumeşti acestor prieteni nevăzuţi care se bucură pentru tine şi te susţin în drumul tău spre implinire .
   Oricând vei fi bine venită !

 3. Stimata doamna, copii din mediul rural nu mai au sansa Denisei. Nivelul scazut a invatamantului de la sate, dezinteresul parintilor dar si a cadrelor didactice vor condamna copii talentati. Cum statul nu se mai implica in ajutarea tinerilor dotati, vor fi condamnati la o viata trista si anonima. Reusita Denisei este un exemplu rar. Majoritatea nu au aceasta sansa. felicitari Denisei si sa ne mai scrieti despre reusitele ei viitoare.

  • Harlau 625. Aveti dreptate, la oras sunt conditii mai bune decat la sate, dar cand exstă potenţial uman si determinare, oriunde s-ar afla un copil, poate atinge orice performanţă. Denisa a demonstarat ca este posibil

 4. Draga Aurora, foarte frumos gestul tau, de a ne prezenta aceasta fetita inteligenta, harnica si deosebita! Felicitari atat Denisei, pentru rezultatele exceptionale, cat si parintilor ,dar si profesorilor care au indrumat-o si care sunt deosebiti!
  Felicitari tie, care stii sa apreciezi valoarea si sa o faci cunoscuta si celorlalti! 🙂

  • Mirela, întotdeauna mă bucur când văd copii cu rezultate dosebite. Ei constituie garanţia viitorului. Si Enya ta este unul din copiii de exceptie! Si tu trebuie sa fii felicitata pentru reuşitele copilului tău!

   • Draga mea prietenea, cu exceptia artei, reusitele Enyei si ea insasi , sunt singurele lucruri care ma fac cu adevarat fericita! Si zau ca marita! O seara frumoasa! 🙂

 5. Felicitări Denisa!
  Să nu te laşi doborâtă de niciun obstacol, aşa cum nici până acum nu te-ai lăsat învinsă şi ai perseverat, demonstrând încă o dată că lucrul cel mai important nu este locul din care provii, ci oamenii care te înconjoară, omul din tine! Nimic nu este imposibil pentru oameni ca tine, care, cu ambiţie şi răbdare pot ajunge pe cele mai înalte culmi, chiar dacă începuturile pot fi dificile.
  Felicitări ” Şcolii Nr. 3 Chirnogi ” pentru profesorii şi elevii excepţionali!

 6. Pingback: Nu mi-e dor de casa « Gabriela Elena

 7. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Imagini senine și flori în balcoanele mele

 8. Toată cinstea și lauda Denisei.Ar fi foarte îmbucurător ca mulți tineri să-i urmeze exemplul măcar la sârguință și dăruire.Acestea sunt micile chei ale
  reușitei

 9. Felicitari Denisei! Am trait mereu cu convingerea ca un copil de „la tara” are o motivatie mai puternica sa reuseasca. Totul tine de parinti si de profesori dar, nu in ultimul rand, de educatia si inteligenta copilului. Sunt alaturi de Denisa cu tot sufletul. Bafta multa in continuare!

 10. Pingback: Viata furata « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

 11. Pingback: Relaxare prin cunoastere… « Gabriela Elena

 12. Felicitări Denisei ! Felicitări pentru că dorinţa sa puternică de a reuşi nu a părăsit-o !
  Vă mulţumesc pentru vizita făcută blogului şi aprecierea dumneavoastră!
  Să aveţi o zi bună !

 13. In primul rand FELICITARI Denisei, parintilor si profesorilor ei.

  O intrebare retorica
  Cat la suta este meritul Denisei; Cat la sute al parintilor; si cat la suta al dascalilor?

  Nu am fost curios sa caut, dar ar trebui promovat exemplul ei si pe site-urile oficiale (edu.ro, didactica.ro, si altele)

  Inca o data FELICITARI si LA MAI MARE.

  • Scoala Seitin, cred că meritul se raportează în mod egal. De multe ori dascălii fac eforturi mari, dar dacă nu este „materia primă”de calitate sau prost dirijată în familie, efortul lor este de prisos. Mulţumesc în numele Denisei pentru felicitări!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s