Colorăm, dar nu oricum

Colorăm foaie cu foaie
Şi-atmosfera-i mai vioaie
Când animalele vor
Să devină miss-color!

O panteră, albă toată
Cu ochi mari, sfredelitori
O fac neagră de îndată.
De-o priveşti, te trec fiori!

Fac cu roşu-un vulpişor,
Cu galben un puişor,
Cu maro un iepure,
Şi cu roz un fluture.

Doar leu-i scandalizat
Fiincă-n grabă, un băiat
Cu verde l-a colorat
Ca pe orice zarzavat.

Şi ştiţi astăzi ce-am aflat?
Că leuţul supărat
Pe băiat l-ar fi muşcat
Şi cred că-i adevărat.

De aceea luaţi aminte:
Puneţi culori potrivite
Nu oricum,nu l-antâmplare,
Ci corect la fiecare!

17 gânduri despre „Colorăm, dar nu oricum

  • Scriu cu drag Carmen, aşa cum ai intuit, fiindcă îmi sunt dragi prichindeii. Şi dacă ţi-am adus un zâmbet, mă bucur . Ce bine ar fi să fim copii din nou şi singura grijă să fie că ursuleţul şi-a pătat şepcuţa. N-ai vrea şi tu?

 1. Pingback: Magnolii la Cluj « Clipe de Cluj

 2. Draga mea Auraș, sunt într-o viteză cosmică, dar e bine, sunt prinsă pozitiv cu ceea ce-mi place la nebunie, doar am vorbit recent, dar am trecut să mă bucur de poezia ta, de fiecare filă a blogului tău pur și curat! Mai povestim, zi bună îți doresc! 😉

  • Spor la lucru şi realizări cât cuprinde! Ştiu că ai comenzi şi trebuiesc onorate la timp, aşa că în acest moment trebuie să te concentrezi asupra desenelor. Toate bune şi inspiraţie cu carul!

 3. Si sa nu depaseasca conturul,miauna staruitor Andaluza!
  A luat lectii de pictura,si stie asta bine.Mai putin la capitolul culoare potrivita se descurca ,acolo ea vede formele in culori care mai de care!Are gusturi salbatice de felina feroce,adica tradus in limbaj pictural,fauviste!!!

  • Când este vorba despre Andaluza, pictura capătă sensuri ciudate, dar este îmbucurător faptul că s-a gândit la contururi, dar asta cred că derivă d de la ideea care i-a venit aseară, de a trasa cu cărbune culoar pe unde îi permite unui biet maidanez pripăşit să circule prin imperiul ei A fost foarte revoltată că am dat voie maidanezului să intre şi atunci a trecut la instructaj. Bietul maidanez, pentru un oscior stă şi-n coadă . L-a pus Andaluza să se spele, l-a parfumat, l-a controlat de purici… nimic nu a zis maidanezul. Serafim îi tot spunea să nu-l mai umilească atât, dar ea, nu şi nu!Ba l-a pus să se dezinfecteze pe labe!Pentru dormit i-a recomandat un loc la uşă, dar maidanezul a fost mulţumit.
   Şi Andaluza şi Serafim mi-au spus că ţin foarte mult la tine şi îţi transmit salutări şi spor la treabă !

   • Ei lasa Aura ca se poate si mai rau…sa nu-l puna sa circule pe vreo sarma suspendata,pe acolo pe unde pui rufe,ca sa vezi atunci iarmaroc!

   • Phiiii! Andaluza a văzut ce-ai scris şi acum caută sârmă înnebunită să-l vadă pe maidanez făcând echilibristică!! Aşa că… te invit la iarmaroc.

 4. Ce frumoasa poezie! Vesela si optimista. Abia astept sa mai crestem si noi si sa ne apucam de colorat carticele si desene. Acum, Sara mea este inca la faza „degustarii” cartilor.
  O zi buna, doamna Aurora! 🙂

  • Nici nu ştii ce repede trece timpul! Acum-acum o vezi domnişoară mare şi o să vrei să mai fie mică! E foarte bine că le degustă, fiindcă se va obişnui cu ele şi va veni şi vremea să le deguste slova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s