Alfabetul în versuri litera G

A,Ă,B,C,D,E,F… este rândul acum lui G

Slăbănog şi cocoşat
Parcă-i lacăt descuiat.
L-am văzut eu la portiţă
Pus aseară de Gheorghiţă,
Fiindcă ieri în grădiniţă
Un gândac şi-o gărgăriţă
I-au rupt nouă garofiţe
Să le dea unor fetiţe.

Toată ziua supărat
Gheorghiţă a îngânat
Cuvinte cu G-ncadrat
Numai bune de-nvăţat:
Aragaz, argint, agrar,
Ogor, struguri şi ogar.
Sunt şi altele, să ştiţi!
Încercaţi să le găsiţi.

25 de gânduri despre „Alfabetul în versuri litera G

 1. Bun venit, Gg!M-ai inveselit Gonind Gandurile Grele si lasand loc pentru Inima,Iubire Iarba…Joaca,Jucarie,Jet….pan-la-ntregul alfabet!

   • Un adevărat talent, fără glumă. bănuiesc că poezia scurtă de mai sus e o improvizaţie, e excelentă! Imaginaţie, versificaţie şi umor, totul de calitate. Insist să publici, când e gata, acest alfabet în versuri. Am văzut destule „rateuri” ca să am motive să te îndemn la a face acest pas.Succes şi o duminică frumoasă!

 2. servus…
  frumoase, zau, toate literele tale… şi aş mai pune la G un… Google… 🙂 dac-ar avea loc în poezie…
  toate cele bune!

  • Da Flavius, ai dreptate, am omis tocmai Google, dar se poate repara in timp pentru ca voi tine cont de ideea ta foarte inspirata, mai ales ca : daca-n Google n-ar fi Ge? am striga ole, ole!/Am fi doar toreadori/Nicidecum navigatori/ Lunecand pe internet/ Si batrani si tineret.

 3. Nici nu am cuvinbte pentru comnetarii… îmi plac atât de mult versurile tale încât ar trebzui să mă tot repet! Îti cer un singur lucru – serios: să nu cumva să te opreşti – David are nevoie de tot alfabetul!

  • andra_bell, pai eu vreau sa termin alfabetul in doua saptamani! Va creste Eva suficient de mare, ca sa poata invata? Mi-ar face placere sa-i vad poza! Am fazut cat de frumos m-ai prezentat pe blogul tau! Multumesc mult, mult!

   • Sunt poze cu Eva peste tot pe blogul meu:) Ei, nu creste ea asa de repede, dar ii va fi folositoare cartea cu poezii. N-aveti pentru ce sa-mi multumiti, blogosfera mamiceasca trebuia sa va cunoasca:)

 4. servus iar…
  să ai un sfîrşit de august frumos, plin de soare în cămar şi-n suflet, cît pentru o iarnă întreagă! 🙂
  toate cele bune

 5. Ai o leapsa, ca intre prieteni. O curiozitate si o…provocare. Sa vii la mine sa o iei in pimire! o seara placuta! Tema: Ce carte ai recomanda şi de ce?
  Vino, sunt curioasa! numai bine!

 6. Servus!
  A venit toamna… a venit si la mine, pe blog. Daca vre si ai timp, te invit sa privesti cateva picturi la tema,.Sunt si cateva poezii. Si un cantec. Zi buna de sptembrie!

  • Cami, vrei sa stii cine ma inspira? Simplu: sufletul meu ! Numele blogului nu-i o minciuna, pe tot blogul sunt doar stropi de suflet asezati in forma de litere pentru a putea darui din mult prea multa lor dragoste fata de tot ce este bun si frumos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s